Izobraževanje za učitelje in profesorje o svetlobnem onesnaževanju

V okviru evropskega projekta Life+ Življenje ponoči osnovnošolske učiteljice in učitelje naravoslovja, biologije in fizike ter srednješolske profesorice in profesorje biologije in fizike vabimo na strokovno delavnico z naslovom “Zakaj mora noč ohraniti svojo moč?”, na kateri boste spoznali problematiko svetlobnega onesnaženja. Poudarek bo na vplivu prekomernega umetnega osvetljevanja na človeka in živali ter možnostih vpletanja teh vsebin v pouk naravoslovnih predmetov.

Svetlobno onesnaženje je dokaj zapostavljen okoljski problem, ki iz leta v leto narašča. V okviru evropskega naravovarstvenega projekta Life+ Življenje ponoči si zato prizadevamo, da bi s posledicami pretiranega zunanjega osvetljevanja in z možnimi rešitvami seznanili čim širši krog ljudi. Ravno učitelji in profesorji lahko s prenosom svojega znanja in izkušenj na učence in dijake, veliko prispevate k ozaveščanju o tem problemu.

Delavnica bo potekala v četrtek, 25. oktobra 2012, na OŠ Antona Martina Slomška, Pod Hruševco 33, na Vrhniki, od 14.45 do 19.45.

Več o programu preberite v vabilu.

Delavnica je brezplačna.

Rok za prijavo je 22. oktober 2012.

Več informacij na www.lifeatnight.si.

Vljudno vabljeni!

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja